İshal Geçirmede Kuru Karanfil

Karanfilin Bilinmeyen Yönleri ve Faydaları

ishal karanfilBitkisel tedavide içeriğindeki antiseptik, anti bakteriyel, anti viral ve anti mantar bileşikleri sayesinde karanfil  vücut ısınmasını sağlayan ve çeşitli hastalıkları yatıştırıcı özelliği gösteren bir bitki daha doğrusu bitki meyvesidir.Antiseptik özelliğyle;  soğuk algınlığı, grip, mide bulantısı, saman nezlesi ve özellikle ishal gibi rahatsızlıklara karşı oldukça etkilidir.

Bununla beraber,  balgam sökücü özellikte gösterebilen karanfil kişiyi soğuktan da koruyabilmektedir. Dahili karanfil de ağrı, bulantı, kusma, sindirim sorunları ve hıçkırığa karşı iyidir. Diş ağrılarını dindirmede de kullanılan karanfil bir afrodizyak etkisi de gösterebilmektedir.

Kan dolaşımını rahatlatan toksinleri sayesinde karanfil metabolizmayı güçlendirerek sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmamızı yardımcı olur. Karanfil aynı zamanda kandaki şeker seviyesini düzenleyerek kanın pıhtılaşmasını azaltır ve buna bağlı olarak kalp ve damar sağlığımızı önemli ölçülerde korumaktadır.

Ayrıca tıpta uçucu yağ, eugenol lokal anestezi ilacı ve diş ile diş etleri için antiseptik olarak diş hekimliğinde tedavi amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Eugenol bileşiği kan şekeri seviyelerini azaltmak için faydalıdır. Kaynatılarak içilen karanfil ise gaz ve hazımsızlık tedavisinde kullanılmaktadır. Cilt üzerinde ise böcek ısırıklarına, romatizmalara ve kas ağrılarına karşı da kullanılabilmektedir.

İshal tedavisinde Kuru Karanfil Nasıl Kullanılır

Kuru karanfilin yapısal özellikleriyle özellikle vücudun dolaşım sistemini dengesizleştiren ishal problemlerinde çok etkilidir. aniden gelişen ishale karşı muhteşem sonuçlar elde edilir. Karanfil kürü olarakta bilinen bu uygulamanın tarifine geçelim. Bunun için,  9-10 adet kuru karanfili öncelikle ortadan ikiye ayırarak kırınız devamında çiğnemeden birkaç yudum suyla yutunuz. Bu yöntemi, aç karnına sabah akşam uygulamanız gerekiyor. Karanfil kürüyle bağırsak florası dengelenerek en kısa zamanda ishal probleminden kurtulabilirsiniz.

Bu yöntemin dışında pratik olarak şu uygulamarıda tercih edebilirsiniz. Kahvaltıdan 1 saat sonra 7-8 tane karanfil çiğnenmeden 1-2 yudum su ile birlikte yutulur. Akşam yemeğinden 2 saat sonra ise yine 7-8 tane karanfil çiğnenmeden 1-2 yudum su ile tüketilir. Su oda sıcaklığında olmalıdır. Karanfilleri iki parçaya bölerek yutmak daha faydalıdır ancak kesinlikle havanda ezilmemelidir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s